ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

17/12 ΤΡΙΤΗ Τι κάναμε στο σχολείο - Τι έχουμε για το σπίτι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α΄  ΤΡΙΜΗΝΟ

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα ενημέρωσης των γονέων για το Α΄  τρίμηνο. Επειδή η δασκάλα της τάξης εργάζεται την Παρασκευή από τις 7 το πρωί, αδυνατεί λόγω κανονισμού περί εργασιακού ωραρίου να κάνει ενημέρωση μαζί με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το μεσημέρι της Παρασκευής και ώρα 13.20. Έτσι  για το Β2 και μόνο το ραντεβού των γονέων με τη δασκάλα της τάξης είναι την Πέμπτη, 19/12/2019,  ώρα 13.20, στην αίθουσα του Β2. Έως 14.00. 

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: Καθώς οι εργαζόμενοι γονείς θα είναι αδύνατον να πάρουν άδεια και την Πέμπτη και την Παρασκευή, συνεννοήθηκα με τον Διευθυντή του σχολείου για συνάντηση και το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα 18.00 - 19.00, στην αίθουσα της τάξης μας. Η συνάντηση αυτή είναι αποκλειστικά για εργαζόμενους γονείς ή γονείς που για σοβαρό λόγο αδυνατούν να έρθουν το μεσημέρι της Πέμπτης,  και μόνο κατόπιν ραντεβού που θα κλείσετε με τη δασκάλα. Ήδη έχουν δοθεί ραντεβού για 2 γονείς. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου έγκαιρα για να ρυθμίσω  το ραντεβού σας. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Για τη συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης δε χρειάζεται ραντεβού. 

- Αν έχετε έρθει πρόσφατα για ενημέρωση,  (δηλαδή στις αρχές του Δεκέμβρη) δε χρειάζεται να έρθετε και πάλι. Εκτός και συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. 

- Η ενημέρωση από τους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου (καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Πληροφορικής και Αγγλικών)  θα γίνει στο γραφείο των εκπαιδευτικών, την Παρασκευή, 20/12/2019, ώρα 13.20.  Αν κάποιος γονέας θέλει να μιλήσει και με την κ. Τότα Πουλάκη,  που κάνει μία ώρα Ευέλικτη στο Τμήμα μας, θα πρέπει της ζητήσει ραντεβού, καθώς είναι υπεύθυνη Ολοήμερου και αδυνατεί στις 13.20 να μιλήσει με γονείς. 

________________________________________________________

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΓΛΩΣΣΑ

Από το βιβλίο κάναμε τις σελίδες 42, 43 και 44.

Ορθογραφία: σελ. 42 η πρόταση με τα έντονα γράμματα. ( 10 φορές στο πρόχειρο)

Μισή Ορθογραφία: "Το αστεράκι όμως γρήγορα βαρέθηκε να βλέπει μόνο δέντρα."  (10 φορές στο πρόχειρο)

Γράφω στο τετράδιο - ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ:  Τα ζεύγη των λέξεων της άσκησης 5 (σελίδα 44 του βιβλίου)

Τετράδιο Εργασιών: Κάναμε την άσκηση 6, σελίδα 76  και την άσκηση 8 στη σελίδα 77.

ΦΥΛΛΟ ΝΤΟΣΙΕ: Για το σπίτι έχουμε την άσκηση 7, σελίδα 77, σε φύλλο ντοσιέ. Γράφουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και στολίζουμε το κείμενό μας με μια ωραία ζωγραφιά. Οι εργασίες θα δεθούν και θα γίνουν το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της τάξης.  (δε χρειάζεται να μπουν όλες οι λέξεις που προτείνει η άσκηση)




ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κάναμε το μάθημα 27 από το Τετράδιο Εργασιών. Σελίδες 30 και 31

Εξάσκηση στην προπαίδεια: Του 2, του 4, του 5, του 7, του 8  και του 10.

_________________________________

Αύριο πάμε στο Θέατρο Αλίκη. Έχουν δηλώσει 20 παιδιά συμμετοχή, από τα 22 της τάξης. Οι μαθητές που δε δήλωσαν, θα μείνουν στο σπίτι τους.

Η αναχώρηση για το θέατρο θα γίνει στις 8.50. Η ώρα που θα μείνουμε στο σχολείο θα αξιοποιηθεί για επανάληψη στην Ορθογραφία και στην Προπαίδεια. Να έχουν μαζί τους μολύβι και γόμα. Αν χρειαστούν ξύστρα, θα τους δανείσω εγώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου