ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

29/11/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - τι έχουμε για το σπίτι

ΓΛΩΣΣΑ

Από το β' τεύχος του βιβλίου κάναμε τις εργασίες 5 και 6 στις σελίδες 10 και 11.

Ορθογραφία:
Στο περιγιάλι το κρυφό κι άσπρο σαν περιστέρι...

Από το Τετράδιο Εργασιών κάναμε τις ασκήσεις 5 και 6 και ξεκινήσαμε την 7 σε φύλλο ντοσιέ.  Θα ολοκληρώσουμε την άσκηση αυτή στο σπίτι (δείτε σελίδα 55, άσκηση 7).

Θυμίζω ότι για ανάγνωση έχει ανατεθεί κείμενο από το βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος. Αν τα παιδιά ξεχάσουν το βιβλίο στο σχολείο, δείτε "Τα Πελεκανάκια" εδώ:

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL110/288/2056,7107/

Tα πελεκανάκια

Έψαξε, έψαξε και τελικά βρήκε ο Ψαροχαφτούλης την αγαπημένη του. Αποφάσισαν να ζήσουν μαζί και άρχισαν να χτίζουν τη φωλιά τους. Η νεαρή πελεκανίτσα γέννησε δύο αυγά και για ένα μήνα, υπομονετικά, τα φρόντιζε και τα ζέσταινε. Τελικά τα πελεκανάκια ξεμύτισαν από τα αυγά τους. Ήρθαν στον κόσμο γυμνά και είχαν απόλυτη ανάγκη τους γονείς τους, οι οποίοι τα φρόντιζαν με πολλή αγάπη και τρυφερότητα.
Τα μικρά μεγάλωναν μέρα με τη μέρα και όλο και περισσότερο έμοιαζαν με τους γονείς τους. Άρχισαν τότε να μαθαίνουν να ψαρεύουν και να πετάνε. Στην αρχή το ψάρεμα φάνηκε στα μικρά σαν παιχνίδι. Όσο για το πέταγμα, τα πελεκανάκια ήταν τώρα ανυπόμονα: περίμεναν τη μέρα που θα έφευγαν, να γνωρίσουν τον κόσμο.
Ο μπαμπάς και η μαμά τους, αφού τα συμβούλεψαν, τα αποχαιρέτισαν συγκινημένοι. Κι έτσι όπως οι δύο στοργικοί γονείς κοίταζαν τα πελεκανάκια να χάνονται στον ορίζοντα, θυμήθηκαν τη μέρα που κι αυτοί, μικροί πελεκάνοι τότε, ξεκινούσαν το ταξίδι για την περιπέτεια...
Διασκευή από το περιοδικό Οιωνός, τεύχη 9-10.



ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κάναμε το μάθημα 23 από το βιβλίο και από το Τετράδιο Εργασιών. Αφαιρέσαμε όσα συμβουλεύει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της ύλης του Υπουργείου Παιδείας (δηλαδή τη δραστηριότητα της σελίδας 60 του βιβλίου και τις ασκήσεις α και β της σελίδας 20 και 21 του Τετραδίου Εργασιών).

Την άσκηση δ, σελίδα 21 του Τετραδίου Εργασιών να την ολοκληρώσουν στο σπίτι. (Στο σχολείο υπολογίσαμε πόσο θέλει να φτάσει ως το λουλούδι, στο σπίτι να λογαριάσουν την απόσταση ως το φύλλο - 15 + 15 + 15 + 15 + 15 = 75 εκ. )

Εξάσκηση  για το σπίτι: Ασκήσεις παρόμοιες με την εργασία στη σελίδα 61 του βιβλίου. Βάζουμε έναν αριθμό στόχο και προσπαθούμε να τον φτάσουμε με προσθέσεις ή αφαιρέσεις. πχ

5 +....+.....= 56
80 -.... - ....=56

13 + .... + ...... = 45
87 - ..... - ....... = 45

4 + ..... + ...... = 39
60 - ..... - ...... = 39

50 + .... + ..... = 81
100 - ..... - .... = 81

Οι ασκήσεις αυτές προτείνουμε να λυθούν βάζοντας πρώτα τις μονάδες και μετά τις δεκάδες ή πρώτα τις δεκάδες και μετά τις μονάδες που πρέπει για να φτάσουμε στον στόχο μας. Πχ:
5 +1+50 = 56 ή 5+50+1=56
13 +2+ 30 = 45  ή 13+30+2=45

Παρόμοια στις αφαιρέσεις:

80 - 4 - 20 =56 ή 80-20-4=56

Συμπληρώνω τα παρακάτω προβλήματα και μετά τα λύνω:

1. Το Τετράδιο Εργασιών των Μαθηματικών έχει 35 σελίδες. Εμείς έχουμε κάνει τις ....  σελίδες. .............................................................................................................................................................
Λύση



Απάντηση: ____________________________________________________________________

2.  Ο Κώστας αγόρασε 15 μήλα. Έφαγε τα ........  μήλα. ......................................................................................................................................................
Λύση




Απάντηση:

3. Θέλω να αγοράσω ένα παιχνίδι που κάνει 75 ευρώ. Στον κουμπαρά μου έχω ...... ευρώ. ..................................................................................................................................................

Λύση




Απάντηση:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου