ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Τα αλφαβητάρια που ανεβάζουμε έχουν σκοπό αφενός να βοηθήσουν τα Πρωτάκια να μάθουν τα γράμματα και αφετέρου να υπηρετήσουν στόχους των προγραμμάτων της Ευέλικτης Ζώνης που υλοποιούνται στην τάξη μας.



Έτσι και το Αλφαβητάρι της Θάλασσας. Που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ασκηθούν παίζοντας στην αναγνώριση των γραμμάτων και ταυτόχρονα υποστηρίζει το περιβαλλοντικό μας πρότζεκτ που ως μέλη της Helmepa Junior έχουμε δρομολογήσει και συγκεκριμένα προετοιμάζει τους μικρούς μαθητές για την πρώτη τους διδακτική επίσκεψη, στις 12 Οκτώβρη, στις Χελωνίτσες της Γλυφάδας, καθώς και και για τη δράση που θα ακολουθήσει με τον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας.

Βρίσκω μάλιστα την ευκαιρία να τονίσω ότι οι Διδακτικές Επισκέψεις δεν είναι ψυχαγωγικές εκδρομούλες για να εκτονωθούν τα παιδάκια μας αλλά μάθημα στο τετράγωνο. Γι΄αυτό και τις επιλέγουμε με πολλή προσοχή, τις συνδυάζουμε με τους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος και φροντίζουμε να ασχοληθούμε με το θέμα της επίσκεψης και κατά τις ώρες διδασκαλίας εντός σχολείου, τόσο πριν όσο και μετά από την επίσκεψη.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Αλφαβητάρι της Θάλασσας και μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας:

https://sites.google.com/site/protakia2014/helmepa-junior

ć
Προβολή Λήψη

Κατόπιν ανοίξτε το αρχείο και πατήστε F5 για να ξεκινήσει η προβολή. Αλλάζουμε τις διαφάνειες πατώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου   μας ή με κλικ του ποντικιού.

Αφήνουμε το παιδί να ανακαλύψει με βάση τις εικόνες κάθε διαφάνειας ποιο είναι το γράμμα πάνω δεξιά ή ακόμη και να διαβάσει τη λέξη κάτω από την εικόνα.



Τα άλλα κείμενα που τυχόν συνοδεύουν τη διαφάνεια, τα διαβάζουμε εμείς στα παιδιά, τα ίδια δεν είναι ακόμη σε θέση να τα διαβάσουν.


Φροντίζοντας να προκαλέσουμε σχετική συζήτηση ώστε να αναπτυχθεί ο προφορικός λόγος των παιδιών αλλά και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους.


________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το πλήκτρο F5 για την προβολή για να απολαύσουν τα παιδιά και τις κινούμενες εικόνες που περιλαμβάνονται στην παρουσίαση.

2. Το αλφαβητάρι αυτό, όπως και η διδακτική μας επίσκεψη, συνάδουν με το κεφάλαιο της Γλώσσας που διδασκόμαστε αυτό το διάστημα, το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ... στην παραλία και κοντά στη θάλασσα!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου