ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22/6. Μάθημα στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε δικά σας πράγματα στο σχολείο (μαξιλαράκια, επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικά όργανα, κουκλοθέατρο, cd player, γλαστράκια κλπ, στείλτε τσάντες πλαστικές, πάνινες κλπ  για να τα παραλάβει το παιδί σας φεύγοντας το μεσημέρι.


Οι αίθουσες πιθανόν να χρησιμοποιηθούν το καλοκαίρι από τον Δήμο και δε φέρω καμία ευθύνη για πράγματα που θα παραμείνουν στο σχολείο.

Επίσης στείλτε μας βιβλία λογοτεχνικά που έχει τυχόν δανειστεί το παιδί σας από το σχολείο (είτε από την τάξη είτε από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου).




ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, 22/6/2020

Β΄  ΥΠΟΤΜΗΜΑ 

( Παρόντες 9 μαθητές, Απόντες 2)

5 διδακτικές ώρες


ΓΛΩΣΣΑ:

Διδάχτηκαν από το Βιβλίο Μαθητή οι  δραστηριότητες 5, 6 και 8 στις σελίδες  64 - 66:

  • 5. Άνοιξη στο Παγγαίο (επίθετα σε -ινος, -ιμος και -ικος) Εξάσκηση στο Τετράδιο Εργασιών με τις ασκήσεις 6 και 7 (σελ. 71)
  • 6. Μακαρόνια (εξάσκηση στην ανάγνωση και στην παραγωγή προφορικού λόγου) 
  • 8. Ο Αρμπέν και η γιαγιά του που δε χαρίζει κάστανα... (μεταφορικές εκφράσεις) Εξάσκηση στο Τετράδιο Εργασιών με την άσκηση 8 (σελ. 72)

Για το σπίτι οι μαθητές έχουν:

  1. Ανάγνωση το ποίημα Μακαρόνια στη σελίδα 65 του Βιβλίου Μαθητή. 
  2. Αντιγραφή: Αντιγράφουμε (1 φορά)  το ποίημα Μακαρόνια στο πρόχειρο τετράδιο ή και στο τετράδιο Γραπτής Έκφρασης.  Προσοχή: Αλλάζουμε τη λέξη "μακαρόνια" με μία άλλη που μας αρέσει και αντίστοιχα και όσες άλλες λέξεις του ποιήματος μιλούν για μακαρόνια. Η εργασία μπορεί να ανέβει στο e-class: https://eclass.sch.gr/modules/work/index.php?course=9050234277 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάθετη πρόσθεση και κάθετη αφαίρεση (με κρατούμενο και δανεισμό)


ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Μέσα μεταφοράς. σελ. 113 του βιβλίου
Συγκοινωνίες. σελ. 114 του βιβλίου
Τα προϊόντα ταξιδεύουν. σελ. 115 του βιβλίου

Φύλλο εργασίας 34. σελ. 39 του τετραδίου εργασιών

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ:  Κορωνοϊός (τι είναι, πώς μπορούμε να τον πολεμήσουμε, τα μέτρα προστασίας και η χαλάρωση...) 

_____________________________________________________

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ


Το Β'  Υποτμήμα θα ξαναέρθει στο σχολείο την Τετάρτη  και την Παρασκευή, 24 και 26 Ιουνίου 2020. Την Παρασκευή  θα παραδοθούν σε κλειστούς φακέλους τα ενδεικτικά των μαθητών του Β΄ υποτμήματος που προάγονται στη Γ΄  Δημοτικού.

Για τους μαθητές του Β΄ Υποτμήματος  που δε θα προσέλθουν στο σχολείο την Παρασκευή, οι γονείς τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Σχολείου για να παραλάβουν από εκείνον το ενδεικτικό του παιδιού τους, αυτοπροσώπως ή και με e-mail, σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε τηλεφωνικά για την πρόοδο του παιδιού σας και την επίδοσή του  στα μαθήματα καλώντας τη δασκάλα της τάξης  στο κινητό της τηλέφωνο ή και με μήνυμα στο messenger ή στο e-mail mlampridoy@yahoo.gr 

Για τα άλλα μαθήματα καλέστε στο τηλέφωνο του σχολείου, 2109330490, για να μιλήσετε με τους άλλους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο τμήμα μας τα μαθήματα: Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή (κ. Φλωράκη), Πληροφορική και Αγγλικά (κ. Ονικιάν).

Σχετικά επίσης με την αναστάτωση που προκλήθηκε σε παιδιά και γονείς από τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, πως κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη οι μαθητές που δεν προσέρχονται αυτό το διάστημα στο σχολείο, (όπως έχουν κάθε δικαίωμα σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από την ασθένεια COVID 19),  διευκρινίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές και παρακαλούνται οι γονείς να ηρεμήσουν όσα παιδιά έγιναν αποδέκτες τέτοιων ψεμάτων. Συγκεκριμένα:


Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων προάγονται εφόσον κατά την κρίση του δασκάλου ανταποκρίνονται στα στοιχεία της αξιολόγησης, όπως αυτά αναφέρονται στο π.δ. 8/1995. Σε αντίθετη περίπτωση επαναλαμβάνουν την τάξη.  Πριν από τη λήψη του μέτρου της επανάληψης της τάξης, ως συνέπεια δυσμενούς αξιολόγησης του μαθητή, ο δάσκαλος έχει υποχρέωση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον γονέα/κηδεμόνα, η οποία λαμβάνει χώρα για την αξιολόγηση του μαθητή, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του π.δ. 8/1995 και το άρθρο 14 του π.δ. 79/2017, για λόγους προηγούμενης ακρόασης και εξασφάλισης της χρηστής διοίκησης.»."


Περισσότερα για την αξιολόγηση των μαθητών μπορείτε να διαβάσετε εδώ:


https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/protobathmia-ekpaideuse/upourgike-apophase-ph7-aphm-212191-d1-2017.html

ή και εδώ

http://dipe.mes.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/teleytaia-nea/2016-05-26-09-09-31/461-axiologisi-mathitwn-5-12-2017


Καθώς και την τροποποίηση που έγινε φέτος για τα θέματα αυτά:


https://edu.klimaka.gr/sxoleia/dimotiko/1298-elegxos-proodou-mathitwn-dhmotikou


Και οπωσδήποτε εδώ που είναι το βασικό προεδρικό διάταγμα,  Π.Δ.8/95 (ΦΕΚ 3/Α/10-1-1995), για την αξιολόγηση των μαθητών:


http://www.pi-schools.gr/special_education_new/ftp/nomoi/Axiologisi_AMEA/P.D.%208%20-1995-%20FEK.%203%20-A-%2010-1-95.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου