ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Απαραίτητο συμπλήρωμα της μαθησιακής διαδικασίας εντός σχολείου αποτελούν οι διδακτικές επισκέψεις. Μπορεί να ξενίζει το γεγονός πως ακόμη δεν άρχισε η σχολική χρονιά κι εμείς κάνουμε κιόλας λόγο για εκδρομές, όπως τις λένε και τις θεωρούν οι πολλοί. Άλλο όμως οι ψυχαγωγικές εκδρομές και άλλο οι διδακτικές επισκέψεις!

Κατ' αρχάς ας αναφέρουμε τον αριθμό των επισκέψεων που σύμφωνα με το σχετικό προεδρικό διάταγμα είναι 9 για κάθε σχολική χρονιά. Περίπου δηλαδή μία διδακτική επίσκεψη για κάθε μήνα εργασίας.

Διαβάστε στο φόρουμ ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ τι άλλο προβλέπει η νομοθεσία για τις διδακτικές επισκέψεις καθώς και τις προτάσεις που διερευνούμε για τη φετινή χρονιά. (Η ανάρτηση θα εμπλουτίζεται διαρκώς και είμαστε ανοικτοί και σε προτάσεις από τους γονείς.) 

http://mikrateratakia.forumotion.com/t391-topic

Παραθέτουμε στη συνέχεια χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς που ισχύουν σε γενικές γραμμές για όλες τις διδακτικές επισκέψεις:

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ / ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:  Τις μέρες των διδακτικών επισκέψεων δεν αλλάζει ο χρόνος που τα παιδιά έρχονται ή φεύγουν από το σχολείο. Εκτός αν συντρέχουν ειδικοί  λόγοι για προσέλευση λίγο νωρίτερα ή αποχώρηση λίγο αργότερα.  Στην περίπτωση που το πούλμαν επιστρέψει στο σχολείο την ώρα που κοντεύει ή και έχει ήδη χτυπήσει το κουδούνι της λήξης μαθημάτων, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως η παράδοση των μαθητών δε θα γίνεται στο πεζοδρόμιο. Πρώτα θα βάζουμε τα παιδάκια μέσα στο σχολείο και μετά με το συνήθη τρόπο θα τα παραδίδουμε στους γονείς τους. Εκτός από εκείνα που είναι γραμμένα στο Ολοήμερο και το οποίο δέχεται κανονικά τους μαθητές και τις μέρες των διδακτικών επισκέψεων. Σημειώνουμε ότι μαθητές που οι γονείς τους δεν έχουν  επιτρέψει  τη συμμετοχή στη διδακτική επίσκεψη, δε θα έρχονται  τη μέρα της επίσκεψης καθόλου στο σχολείο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Οι μαθητές να είναι κατάλληλα ντυμένοι για τις καιρικές συνθήκες και με παπούτσια που επιτρέπουν το ασφαλές και άνετο περπάτημα. Αν βρέχει προτιμούμε τα αδιάβροχα και όχι τις ομπρέλες. Να έχουν ένα μικρό τσαντάκι με το κολατσιό τους, μπουκαλάκι με νερό και χαρτομάντιλα – που να περνιέται στην πλάτη. Στο πρωινό των παιδιών αποφεύγουμε τροφές που πιθανόν να τους δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές στο πούλμαν, δηλαδή τα διάφορα υγρά.  Τσάντα με βιβλία δε φέρνουν την ημέρα της διδακτικής επίσκεψης και αποφεύγουμε να τους δώσουμε μαζί τους άλλα  αντικείμενα. (πχ φωτογραφικές μηχανές, παιγνίδια, κινητά τηλέφωνα κλπ) Αν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που σας εμποδίζουν να επιτρέψετε τη συμμετοχή του παιδιού, επικοινωνήστε  με τη δασκάλα της τάξης  και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. 

Η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης γίνεται με στυλό.  Τη Δήλωση και τα χρήματα τα παραδίδουν οι ίδιοι οι μαθητές στη δασκάλα τους.  Φροντίζουμε να μη χρειαστούν ρέστα και αν πρόκειται για κέρματα προτιμούμε να τα βάλουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι της μιας χρήσης για να μη σκορπίσουν στην τσάντα του παιδιού. Για τα χρήματα  που συγκεντρώνονται και τα έξοδα  οι εκπαιδευτικοί αποδίδουν απολογισμό στη Διεύθυνση  του σχολείου (προσκόμιση αποδείξεων από το Μουσείο και το πούλμαν)  ενώ τυχόν υπόλοιπο αξιοποιείται για τις επόμενες επισκέψεις ενώ το υπόλοιπο στο τέλος της χρονιάς παραδίδεται στον επόμενο δάσκαλο. 

Σημειώνουμε ιδιαιτέρως ότι δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος ένα παιδί σε διδακτική επίσκεψη αν δεν έχει προσκομίσει ενυπόγραφη σχετική υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του.



Αν το σχολείο μας επιτρέψει, θα θέλαμε στις επισκέψεις μας να έρχονται μαζί μας και όσοι γονείς θέλουν και μπορούν. Η πρόσκληση ισχύει αποκλειστικά για γονείς, όχι άλλα πρόσωπα και όχι άλλα παιδιά. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου