ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

13/9/2019 ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΓΛΩΣΣΑ: Από το βιβλίο οι σελίδες 6 και 7.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το 1ο μάθημα από το Τετράδιο Εργασιών. (Χτες κάναμε το 1ο μάθημα από το Βιβλίο Μαθητή αλλά εργαστήκαμε στον πίνακα καθώς ακόμη δεν είχαμε πάρει τα βιβλία μας.)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Το σχολείο μας (το ζωγραφίσαμε, το περπατήσαμε, είδαμε μέσω διαδικτύου χάρτες και δορυφορικές εικόνες, γνωρίσαμε τι είναι κάτοψη)




ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΜΕ:

ΓΛΩΣΣΑ
  1. Σελ. 6 Την έχουμε ολόκληρη για ανάγνωση
  2. Σελ. 7 κολλάμε μια φωτογραφία μας
  3. Σελ 7 συμπληρώνουμε ο καθένας τα στοιχεία του
  4. Στο τετράδιο Γραπτής Έκφρασης αντιγράφουμε τους διαλόγους των παιδιών από τη σελ. 6. Αλλάζουμε όμως τα ονόματα και γράφουμε ο καθένας το δικό του και μετά ονόματα συμμαθητών της τάξης μας. Έχουμε δικαίωμα να προσθέσουμε και άλλους διαλόγους και να κάνουμε μικρές αλλαγές στα λόγια του κάθε παιδιού. Στολίζουμε τη σελίδα με μια ωραία ζωγραφιά.
  5. Στο Ευρετήριο γράψαμε το επίθετο "γοητευτικός" από τα λόγια της κουκουβάγιας και δημιουργήσαμε την οικογένειά του. Μελετάμε όλες αυτές τις λέξεις στο πρόχειρο τετράδιο σαν Ορθογραφία. Ο καθένας γράφει τις λέξεις όσες φορές νομίζει ότι χρειάζεται για να τις μάθει.
γοητευτικός {γοητεύω, γοητευμένος, γοητεία, γόης, απογοητευτικός}
  • Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε σε προτάσεις στον καθημερινό μας λόγο τις λέξεις αυτές. Πχ:
Με γοητεύει η ιδέα πως θα αποκτήσουμε κουκλοθέατρο στην τάξη μας!
Μου φαίνεται γοητευτική ιδέα η επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο.
Νιώθω τεράστια γοητεία όταν βλέπω θάλασσα!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Προσοχή στα Τετράδια: Φέτος δεν έχουμε τετράδιο στη Γλώσσα με τίτλο ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ. Το τετράδιο που θα χρησιμοποιούμε για το μάθημα αυτό λέγεται ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. Όσοι το έγραψαν λάθος, παρακαλώ να διορθώσουν την ετικέτα.

Και κάτι ακόμη:

Περιορίζουμε στο ελάχιστο τη βοήθεια των γονιών ή και άλλων προσώπων στην ετοιμασία των κατ' οίκον εργασιών. Φέτος ο στόχος μας είναι να μάθουν μόνα τους τα παιδιά να προετοιμάζονται για το σχολείο. Και ταυτόχρονα το κύριο βάρος της εργασίας να ολοκληρώνεται στο σχολείο.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δόθηκε έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για την πρώτη διδακτική επίσκεψη. Περιμένουμε να μας την επιστρέψετε συμπληρωμένη και με υπογραφή του κηδεμόνα καθώς και 8 ευρώ από κάθε παιδί για τα έξοδα μετακίνησης και του προγράμματος που θα κάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου