ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Β2


α) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Αγαπητοί γονείς,

Μετά τη συζήτηση που κάναμε το μεσημέρι, καταλήξαμε οι συναντήσεις στο ΖΟΟΜ να γίνονται για όσο διάστημα το σχολείο θα είναι κλειστό τις Παρασκευές το απόγευμα από τις 5 έως τις 7, ώστε να γίνεται ανασκόπηση των μαθημάτων που θα αναρτώνται όλη την εβδομάδα.

Για όσα παιδιά δεν μπορούν το απόγευμα της Παρασκευής, θα γίνεται μια επαναληπτική συνάντηση την Κυριακή το πρωί και ώρα 11 έως 13.00.  Προς διευκόλυνση των γονέων που εργάζονται ή έχουν και άλλα παιδιά που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση. 

Και στις δύο αυτές συναντήσεις θα γίνονται τα ίδια μαθήματα. Δεν υπάρχει δηλαδή λόγος να μπει ένα παιδί και την Παρασκευή και την Κυριακή. Ούτε και απαγορεύεται όμως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επόμενη Κυριακή είναι η Κυριακή των Βαΐων και δε θα γίνουν μαθήματα λόγω των διακοπών του Πάσχα. Αν κάτι άλλο μας πει το Υπουργείο, βλέπουμε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να παρακολουθούν στο ZOOM τα παιδιά των 18 από τις 19 οικογένειες της τάξης. Για τη μία οικογένεια που μέχρι στιγμής δε βρήκαμε τρόπο να μπαίνει στο zoom (για τεχνικούς λόγους), ανακαλύψαμε ότι τουλάχιστον υπάρχει δυνατότητα στο messenger για βιντεοκλήσεις και θα αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα για επικοινωνία με τα παιδιά και σε συνεννόηση με τη μητέρα για την ημέρα και την ώρα συνάντησης.

β) ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Από κει και πέρα θα συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα και με την ασύγχρονη μέθοδο. Θα ανεβαίνει εκπαιδευτικό υλικό, θα ζητώ εργασίες και κάποιες θα πρέπει να μου τις στέλνετε με φωτογραφίες. Βασικός χώρος ανακοίνωσης των μαθημάτων είναι το Ιστολόγιο της τάξης μας, τα Δευτεράκια Β2. Εκεί καθημερινά τις εργάσιμες θα βλέπετε τι έχει για μάθημα το παιδί σας.

http://prwtakia2.blogspot.com//

Οι οδηγίες που έχουμε ως εκπαιδευτικοί από το υπουργείο παιδείας αφήνουν ελεύθερο τον εκπαιδευτικό να αξιοποιήσει είτε τη σύγχρονη διδασκαλία (σαν αυτή που κάνουμε στο zoom) είτε την ασύγχρονη ή και συνδυαστικά. Θα μπορούσαμε δηλαδή να έχουμε στην τάξη μας μόνο τη μία από τις δύο μεθόδους. Γενικά έτσι που έχουν τα πράγματα μας αφήνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων για το τι θα κάνουμε αλλά το σίγουρο είναι πως όλοι είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σταθούμε κοντά στους μαθητές μας. Έστω και τηλεφωνικά.

Εμείς λοιπόν θα αξιοποιήσουμε τα πάντα. Κι έτσι όλα τα παιδιά θα έχουν υλικό να εργαστούν. 

Με εκτίμηση

Μαρία Λαμπρίδου






ΥΓ  

1. Μην ξεχνάτε ότι στο χώρο του ΠΣΔ έχουν αναρτηθεί μαθήματα από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και θα πρέπει να φροντίσετε να πάρει μέρος και σε αυτά το παιδί σας. Πχ στα Αγγλικά, στη Μουσική κλπ. Δείτε τον κατάλογο εδώ: 


2. Επίσης τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  που μπορείτε να τα βλέπετε στο web tv της ΕΡΤ και άλλες ώρες πέρα από την κανονική τους προβολή. Δείτε εδώ: 


(επιλογή στη συνέχεια https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/  

και μετά εκεί που θα δείτε να γράφει Β΄ δημοτικού.) 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου