ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΥΛΗΣ

Αγαπητοί γονείς της τάξης μας, 

αφού σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που καταφέραμε σήμερα χάρη στη δική σας υποστήριξη να κάνουμε ζωντανό μάθημα με παρόντα  όλα τα παιδιά της τάξης μας, αλλά και γενικότερα από την πρώτη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία να μην αφήσουμε ούτε μία ημέρα τα παιδιά να χάσουν την επαφή τους με τη μαθησιακή διαδικασία, σας κοινοποιώ  την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και που εξυπακούεται ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα όσα αναφέρει:


10-04-2020 Κάλυψη διδαχθείσας ύλης 

και κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης

Δυνατότητα κάλυψης ύλης εκτός επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, με εγκύκλιο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κυρία Αναστασία Γκίκα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

_______________________________



ΥΓ. Το έργο που δημοσιεύω είναι το σύμβολο της δικής σας ολόθερμης στήριξης στην προσπάθειά μου να κάνω το χρέος μου ως δασκάλα. Το έφτιαξαν στην πλατφόρμα ZOOM τρία από τα παιδάκια μας που κατάφεραν και αυτά σήμερα να μπουν και να την παρακολουθήσουν ζωντανά. Και καθώς προσπαθούσαν στη δοκιμαστική μας συνάντηση να εξοικειωθούν με τον χώρο και τις δυνατότητες που δίνει.






Με αγάπη και πολλές ευχές για τις άγιες ημέρες 

Η δασκάλα του Β2

Μαρία Λαμπρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου