ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/5/2020. Μάθημα εξ αποστάσεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Από την 1η Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα, το σχολείο ξεκινά και πάλι να λειτουργεί. Επιτέλους θα βρεθούμε από κοντά! Ο κ. Διευθυντής θα σας ενημερώσει έγκαιρα για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσουμε.

ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Προσοχή, σήμερα έχουμε ζωντανό μάθημα στο WEBEX.  Ώρα 17.00 έως 18.00  (Να προσπαθήσετε να μπείτε όλοι γιατί ενδέχεται αύριο το πρωί, ημέρα Τρίτη,  να μη γίνει το μάθημα, καθώς περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να μας καλέσουν να παρουσιαστούμε στη θέση μας και με σκοπό να προετοιμάσουμε την υποδοχή των μαθητών.)

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ: Με αφορμή το αφιέρωμα που κάναμε προχτές στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, οι μαθητές πρέπει να διαβάσουν το κείμενο [Ο τελευταίος ιππόκαμπος], του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, σελ. 76 και 77 στο Ανθολόγιο.

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-B106/721/4773,21573/


  1. Σημειώνουν τις άγνωστες λέξεις για να τις ρωτήσουν το απόγευμα στο ζωντανό μάθημα. 
  2. Δραστηριότητες στη σελ. 77. Προετοιμάζουν τις απαντήσεις τους με βάση όσα διάβασαν στο κείμενο. (προφορικά)
  3. Γράφουν Ορθογραφία στο Πρόχειρο τετράδιο 4 φορές:  " Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Άλλωστε, αν εξαφανιστούν ολόκληρα είδη, τότε η ισορροπία της φύσης στο βυθό θα διαταραχτεί! Θα κινδυνέψουμε όλοι!"  ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ e-class. 
ΕΚΘΕΣΗ: Πάνε στα Πολυμέσα του e-class και βλέπουν το σχετικό βίντεο: 


Μπορούν ακόμη να κατεβάσουν από τα Έγγραφα του e-class το αρχείο power point  "ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ"


Ή να το δουν στο youtube αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τις χρεώσεις του ίντερνετ:


  • Αφού μελετήσουν καλά το υλικό (είναι ενσωματωμένο και το μάθημα που κάναμε την Παρασκευή για το ίδιο θέμα), θα γράψουν έκθεση στο Τετράδιο Γραπτής Έκφρασης. (ή για το χταπόδι ή για τον γλάρο). Τηρώντας όλες τις οδηγίες και φτιάχνοντας στη μία σελίδα τη χαρτογράφηση και στην απέναντι θα γράψουν το κείμενο της έκθεσης. 
  • Ανεβάζουν φωτογραφία της σελίδας στις εργασίες του  e-class:  



Η εργασία είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και παρακαλούνται οι γονείς να διευκολύνουν τα παιδιά να τη στείλουν. 

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

Με αφορμή το μάθημα για τους ζωντανούς οργανισμούς που κάναμε την Πέμπτη, και την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, να συμπληρώσουν στις Ασκήσεις του e-class την Άσκηση:  22 ΜΑΪΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ



Αφού συμπληρώσουν την άσκηση μπορούν να δουν την ακόλουθη παρουσίαση στα Έγγραφα του e-class:   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου