ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ: Σύγχρονη μορφή διδασκαλίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/5 δίωρη συνάντηση στο ZOOM και επαναληπτική συνάντηση την Κυριακή για δύο μόνο παιδάκια που δεν κατάφεραν να είναι κοντά μας την Παρασκευή.

Μάλιστα επειδή μας απασχόλησε η χρέωση του ίντερνετ, κάναμε τη συνάντηση της Κυριακής στην άλλη πλατφόρμα, στο WEBEX, με την ιδέα μήπως είναι δωρεάν η πρόσβαση. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι σε κινητό πατέρα που έλαβε μέρος, η χρέωση έφτασε τα 900 ΜΒ για τις δυο ώρες!!!

Οπότε οριστικά οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο ΖΟΟΜ.  Σχετική πρόσκληση θα σας έρχεται κάθε φορά ξεχωριστή, οι κωδικοί εκεί αλλάζουν. 


Επίσης βλέποντας ότι μόνο δύο παιδιά δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το μάθημα της Παρασκευής, προτείνω αντί για επαναληπτικό τις Κυριακές, να κάνουμε κανονικό μάθημα. Να αξιοποιήσουμε δηλαδή και αυτό το χρόνο για το σύνολο των μαθητών. Και αν αυτό φαίνεται κουραστικό, ας κάνουμε μόνο τη μία ώρα κανονικό μάθημα και την άλλη όποιο παιδί θέλει μένει και όποιο θέλει φεύγει κι εμείς κάνουμε πρόγραμμα Ευέλικτης Ζώνης. Δηλαδή παρουσιάζουν τα ίδια τα παιδιά θέματα που τα ενδιαφέρουν, κάποια εργασία τους, διαβάζουμε παραμύθια, παίζουμε παιδαγωγικά παιχνίδια, ακούμε μουσική κλπ.

Συνολικά για το πρόγραμμα προτείνω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17.00 - 19.00
1η ώρα: Γλώσσα
2η ώρα: Μαθηματικά

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11.00 - 13.00
1η ώρα: Μελέτη Περιβάλλοντος
2η ώρα: Ευέλικτη Ζώνη


Μπορούμε επίσης να κάνουμε και μια ακόμη συνάντηση τις καθημερινές. Προτείνω:

ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα, ώρα 17.00 - 17.45 και με αντικείμενο τη Γλώσσα. (Δεδομένου ότι στα Μαθηματικά έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την ύλη μας και από την άλλη βδομάδα μόνο επαναλήψεις θα κάνουμε.)

Παρακαλώ ενημερώστε με εάν είστε σύμφωνοι.






ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Η ασύγχρονη θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα ακολουθεί κατά γράμμα το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της τάξης. Τα παιδιά από τις 8 το πρωί  θα βρίσκουν εδώ, στο ιστολόγιο, τα μαθήματα της ημέρας και ως το βράδυ της ίδιας μέρας θα πρέπει να μου στέλνετε τις εργασίες που θα ζητάω και μόνο αυτές. Για πολλούς λόγους δε θα γίνεται διόρθωση εκπρόθεσμων εργασιών ούτε εργασιών που δεν έχουν ζητηθεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου