ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

18/10/2019 ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

"ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

Αυτό το Σαββατοκύριακο υποχρεωτικά εφαρμόζουμε το πρόγραμμα "Τα βιβλία στο σχολείο", που σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός δεν επιτρέπεται να αναθέσει εργασίες για το σπίτι. Η ενημέρωση λοιπόν θα περιοριστεί στο τι κάναμε στο σχολείο.


ΓΛΩΣΣΑ

Γράψαμε τους 12 μήνες σε φύλλο ντοσιέ και το παραδώσαμε στη δασκάλα μας. Κάποιοι τους έχουν ήδη μάθει καλά και κάποιοι χρειάζονται ακόμη εξάσκηση. Όταν ένα παιδί της Β΄ δημοτικού δεν μπορεί να μάθει τους μήνες, αν και προσπαθεί πάρα πολύ,  τότε ο γονέας θα πρέπει να επισκεφθεί τη δασκάλα και να ψάξουν τι μπορεί να συμβαίνει και ποια βοήθεια πρέπει να δοθεί στο παιδί για να ξεπεράσει τη δυσκολία. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν περιμένουμε την επόμενη μηνιαία συνάντηση. Επικοινωνούμε με τον εκπαιδευτικό και του ζητάμε ένα έκτακτο ραντεβού. Όπως και για κάθε άλλο έκτακτο και σοβαρό θέμα. 

Στη συνέχεια εργαστήκαμε στο Βιβλίο Μαθητή. Στις σελίδες 46 και 47 διαβάσαμε το παραμύθι της κυρα - Καλής με τους 12 μήνες και το διηγηθήκαμε με δικά μας λόγια.



ΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!



Με αυτή την ευκαιρία, του παραμυθιού, τονίσαμε ότι τα Σαββατοκύριακα που εφαρμόζεται το πρόγραμμα "Τα βιβλία στο σχολείο", επιτρέπεται και είναι ευκαιρία να κάνουμε παρέα με τα άλλα βιβλία, τα βιβλία των παραμυθιών! Έτσι όσα παιδιά εκδήλωσαν σχετική επιθυμία,  και εκδήλωσαν σχεδόν όλα, πήγαν στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου και με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, της κ. Ροκούδη Π., δανείστηκαν το βιβλίο της αρεσκείας τους. 

Τέτοια ήταν η χαρά τους που στο διάλειμμα ρώταγαν αν μπορούν να πάρουν το βιβλίο τους έξω στην αυλή!!! 

Από το βιβλίο της Γλώσσας διαβάσαμε και το ποιηματάκι για τις ημέρες της εβδομάδας στη σελίδα 48, αλλά δεν τις πήραμε για Ορθογραφία, αφού είναι το Σαββατοκύριακο χωρίς μαθήματα. 

Κάναμε επίσης την άσκηση για τους συνδυασμούς αυ και ευ στη σελίδα 49, μοιράζοντας τις λέξεις στα σωστά σακουλάκια. 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Διδαχτήκαμε το μάθημα 12 από το Τετράδιο Εργασιών. (συνέχεια στην εκμάθηση του ευρώ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου