ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


23/6/2020: Μας ενημέρωσαν ότι τα ενδεικτικά θα δοθούν και για τα δύο υποτμήματα την Παρασκευή!


Από 1η Ιουνίου το σχολείο ανοικτό αλλά με εκ περιτροπής φοίτηση ανάλογα με το υποτμήμα που ανήκει ο κάθε μαθητής.


Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση. Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με τη δασκάλα στο κινητό τηλέφωνο που γνωρίζουν.


Επικοινωνία με τη δασκάλα: Μέσω mail στο mlampridoy@yahoo.gr ή στο κινητό ή στο messenger μέσω face book.




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΩ: http://2dim-n-smyrn.att.sch.gr/ και https://2dimotikons.blogspot.com




Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΔΡΑΣΕΙΣ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει

Οι μαθητές του Β2, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος,  πήραν μέρος για δεύτερη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Helmepa. Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν: 

"Αγαπάμε τον πλανήτη, το γαλάζιο μας το σπίτι!" 


Επί αρκετές ημέρες η τάξη μετατράπηκε σε εργαστήρι και τα παιδιά με κέφι και ζωντάνια έφτιαξαν τις ομαδικές τους ζωγραφιές χωρισμένα σε δύο ομάδες. Εργάστηκαν  σε χαρτόνια 50Χ70, με τέμπερες και πινέλα και αστείρευτη φαντασία. Σκοπός να περάσει σε όλους το μήνυμα της προστασίας της θάλασσας και των ακτών που είναι και ο τομέας δράσης της Παιδικής Helmepa. 



Για τη δράση συνεργάστηκαν η δασκάλα της τάξης, κ. Μ.Λ. και ο εκπαιδευτικός των Εικαστικών,   κ. Α. Κ. Βοήθησε πολύ με τις γνώσεις του και ο σχολικός μας φύλακας, κ. Γ.Ξ., καθώς είναι ερασιτέχνης ζωγράφος. 



Σαρακοστή στο Β2 

Με τη βοήθεια των μαμάδων της τάξης οργανώθηκε συμβολικό σαρακοστιανό γεύμα με σκοπό τη διατήρηση των εθίμων αλλά και την καλλιέργεια σωστών διατροφικών συνηθειών. Το μενού περιλάμβανε: Κοχυλάκια με σάλτσα ντομάτας και γαρίδες, ελιές λογιών - λογιών, "σουβλάκια" με ντοματίνια και αγγουράκι,  πιτούλες που θύμιζαν λαγάνες,  ποπ - κορν, φυσικούς χυμούς φρούτων,  χαλβάδες αγοραστούς και σπιτικούς, μουστοκούλουρα και ... τσιριχτά από τον Πόντο! (είδος λουκουμάδων)



Μασκότ της εκδήλωσης; Η κυρα - Σαρακοστή! Που ζύμωσε με τα χεράκια της μία μητέρα της τάξης. Με 7 ποδαράκια (ένα για κάθε εβδομάδα μέχρι το Πάσχα) και χωρίς καθόλου στόμα!!! (λόγω νηστείας)



Πολλές πολλές ευχές σε όλους για Καλή Σαρακοστή! 


Εκλογή προεδρείου στο Β2

Στο πλαίσιο της παιδαγωγικής Φρενέ το Συμβούλιο τάξης του Β2 αποφάσισε να διοργανώσει εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου του τμήματος. Εφορευτική επιτροπή ήταν ο Δαβίδ, η Άρτεμις και ο Παναγιώτης. Πρόεδρος της τάξης αναδείχτηκε η Έμιλυ και για τις θέσεις του Γραμματέα και του Ταμία ήρθαν ισόπαλοι η Αγγελική και ο Γιώργος. Οι εκλεγέντες ευχαρίστησαν  τους συμμαθητές τους  που τους τίμησαν με την ψήφο τους και υποσχέθηκαν να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου